Je relatie redden met relatietherapie

Als het al een tijd niet meer lekker loopt tussen jou en je partner kan het zijn dat de twijfel begint in te slaan. Is dit wel de persoon waar je de rest van je leven mee wilt delen? Is een toekomst samen nog wel mogelijk, of zit er een einddatum op jullie relatie? Door middel van relatietherapie kun je proberen de relatie positief te verbeteren.

Jullie zijn mogelijk al een langere periode bij elkaar. Jullie hebben mooie dingen meegemaakt, en lopen nu tegen drempels aan. Relatietherapie is een passende oplossing voor stellen die graag met elkaar deze drempel over willen, maar daar wat hulp bij nodig hebben. Met deze hulp wordt jullie relatie weer op de goede rit gezet en kun je de liefde herontdekken.

Last van relatieproblemen?

In het begin ben je nog verliefd. Dat wordt na een tijdje minder. Waar je in het begin nog bergen verzet om met elkaar te zijn, neemt na verloop van tijd het gewone leven de boel weer over. Misschien zorgen dingen als werk of school ervoor dat jullie minder tijd voor elkaar over hebben. Of wellicht loopt het op persoonlijk vlak met iemand wat minder. Of neemt de een de relatie voor lief. Wat de reden ook is, er is iets nodig die jullie het juiste zetje weer geeft.

Relatietherapie om het contact te herstellen

Wanneer de relatie begint te veranderen en jullie wegens relatieproblemen vragen beginnen te stellen kan relatietherapie de relatie oplossen. Om een prettige sfeer te creƫren begint dat altijd met een kennismakingsgesprek. Er dient natuurlijk wel een klik met de relatietherapeut te zijn. Gedurende de vervolggesprekken wordt door middel van verschillende technieken het contact tussen jullie herstelt.

Vinger op de zere plek leggen

Tijdens de gesprekken worden de knelpunten in jullie relatie onderzocht. Hoe komt het nu eigenlijk dat het minder loopt? Door de vinger op de zere plek te leggen kan bekeken worden hoe die verbetert kan worden. Er wordt naar verbintenis gezocht op de plek die jullie van elkaar scheidt. Verschillende relatietherapeuten maken gebruik van verschillende technieken. Zo worden onder meer technieken als psychodrama, mindfulness, Emotional Focused Therapy en energetisch werk toegepast.

Maak gewoon eens een afspraak

Therapie kan de oplossing voor jullie relatieproblemen zijn. Een prettige en ervaren therapeut kan frustraties verhelpen en jullie weer de goede richting opwijzen. Als je graag verder wilt informeren over de mogelijkheden of een afspraak voor een kennismakingsgesprek wilt inplannen, kun je aankloppen bij een van de volgende therapeuten.